- IN DE MEDIA -

Wij brengen het verhaal van Laan met veel plezier bij mensen. Maar wij zijn niet de enige. Meerdere media gingen ons al voor zoals RTL Nieuws, RTH NH, veel krantenberichten van klanten en Laan is in 2015 zelfs uitgeroepen tot Beste Ijssalon van Nederland. Op deze pagina vind je een kleine greep uit de mediaberichten.

BESTE IJSSALON VAN NEDERLAND

In 2015 werd Ijssalon Laan in Alkmaar uitgeroepen tot de beste ijssalon van Nederland. Een hele mooie prestatie! Maar Wim Laan was compleet verrast toen hij dit hoorde. Het nieuws verspreidde zich snel en zelfs RTL nieuws schreef hier een artikel. Hieronder staat de link naar de 5 beste ijssalons van Nederland (met Laan bovenaan natuurlijk!)

NIEUWSITEMS

In alle jaren zijn er meerdere artikelen geschreven door de media gepubliceerd over Laan. Alle leuke nieuwsitems zijn door de jaren heen met trots bewaard. Van alle nieuwsitems kozen wij er 2 uit die wij graag met jullie delen. Een video item van RTV Noord Holland en een nieuwsartikel van RTL Nieuws.

RTV NOORD HOLLAND

'Deze ijssalon verkoopt al 67 jaar maar 1 soort ijs'

RTL Nieuws

'Ik zou wel gek zijn om meer smaken te verkopen'

KRANTENBERICHTEN VAN KLANTEN

Door de jaren heen zijn er verschillende krantenberichten verschenen die door trouwe gasten van Laan werden geschreven. Erg leuk natuurlijk en daarom hebben wij 2 van deze berichten uitgekozen om met je te delen!

VERHAAL van ANDRÉ HOOGEBOOM

Wanneer is teveel genoeg. Hoeveel soorten kan een mens verdragen, hoeveel bruin brood. Knip, boeren, volkoren, muesli, hoeveel cake, hoeveel witbrood, bruine croissantjes, hoeveel soorten zeep, tandpasta, bier, wijn en fris. Worden we uiteindelijk niet allemaal knettergek van al die keuzes die we dagelijks moeten maken. Dan word je bevangen door een knellende besluitenloosheid en om het gemakkelijk te maken blijven we maar hangen in de keuzes van vroeger. Van thuis. De gestampte muisjes zijn al jaren onveranderd en dat is makkelijk, betrouwbaar. Want stel dat je ook nog moet kiezen uit roze, witte, groene, zwarte, gele, oranje of rode gestampte muisjes. Maar gelukkig zijn er nog dingen verstild in de tijd. Het is volgens mij een van de laatste ijsboeren van Nederland die nog steeds één kleur levert. Wit. Waard om een omweg voor te maken. Een Laanijsje. Hoe lang staat de zaak er al, op de hoek van de Laat en de Koorstraat?
Niet aangetast door de tand des tijds. Het ziet er nog precies hetzelfde uit als dertig jaar geleden, is niet bezweken voor de verleiding van meer en groter. Bij Laan ben je zo klaar. Een wit ijsje en smullen maar.
Goed, je kunt kiezen voor nootjes of chocoladetop, voor groot of klein. Maar dat was het wel. En dat is prettig. Want als je moet kiezen uit al die kleuren van de regenboog vraag je je toch weer af, hoe die andere zou smaken. En blijft het onrustig in je hoofd. Soms ligt geluk besloten in de kleine dingen. Een wit ijsje bij Laan bijvoorbeeld.

VERHAAL van HANS VISSER

Zelf ben ik al een paar jaar niet in Nederland geweest. Dan heb je wel eens behoefte aan de sfeer. Winkelen in Alkmaar, een ijsje van Laan, lopen door de stad zonder dat je van de sokken wordt gereden. Want autovrije winkelstraten en woonerven, daarvan heeft nog niemand hier gehoord. En altijd hoor je hier een bats lawaai. Waar je ook bent. Je mist de stilte die je zelfs nog aantreft in een volle Nederlandse woonwijk.

WAT IS JOUW LAAN-VERHAAL?

Kom jij ook al jaren bij Laan? Ben je een echte Laan-ijseter? En heb heb jij ook een Laan-verhaal die met ons wilt delen? Wij vinden het altijd heel erg leuk om deze verhalen te lezen! En heb je echt een goed verhaal? Dan komt hij misschien wel op de site!